Wie Heeft 's Werelds Beste Koffiebonen? Review En Kopersgids

De titel van beste koffie ter wereld is discutabel . Bij koffie gelden, net als bij eten en drinken, smaakregels! Wat misschien geliefd is door iemand, misschien helemaal gehaat door iemand anders. Beide perspectieven met goede redenen.

Daarom lijkt het misschien raar om te praten over een specifieke of meer dan één beste koffie ter wereld. Door de jaren heen hebben koffie-experts gewerkt aan het perfectioneren van de verschillende koffiesoorten over de hele wereld.

Sommige merkkoffiebonen staan gemiddeld als beter bekend dan andere en kunnen worden beschouwd als een van de beste koffiebonen ter wereld.

Soort Koffiebonen

Laten we eerst beginnen met de soorten koffiebonen. De meerderheid van de koffie die over de hele wereld wordt verkocht, is gemaakt van Arabica of Robusta , ook wel bekend als Canephora.

Arabicabonen zijn het meest gewaardeerd, omdat ze zoeter zijn en vaak een betere zuurgraad hebben. Helaas is het een zwakkere koffieplant die vatbaarder is voor plagen en ziekten. Robusta heeft dit voordeel. Hoewel deze koffieboon niet zo bekend staat om zijn smaak, heeft hij een rijkere body en een hogere hoeveelheid cafeïne. Het is ook beter bestand tegen ziekten en aanpasbaar.

Andere 2 soorten koffie komen minder vaak voor, Liberica (een variant van Liberica) en Excelsa. Ze vormen slechts een klein onderdeel van de koffieproductie en kunnen alleen in bepaalde gebieden worden verbouwd.

De beste koffie ter wereld is onmiskenbaar van Arabica bonen.

Plaatsen Van Herkomst

Omdat de Arabica-plant het beste groeit in tropische klimaten met een hoge luchtvochtigheid en beperkt direct zonlicht, zijn de teeltzones van de beste koffie ter wereld beperkt tot bepaalde landen en regio’s.

Dit worden koffie-oorsprongen genoemd en de meest bekende zijn degenen die een warm klimaat en grote hoogte bieden: beide geven gematigde lucht, vochtigheid en zon aan de Arabica-planten om de beste koffie ter wereld te produceren. De meest bekende herkomsten zijn Hawaï, Jamaica, Colombia, Indonesië, Ethiopië, Kenia en Midden-Amerika.

Zuurgraad

Een veelvoorkomend resultaat van deze oorsprong is dat een meerderheid van de beste koffie ter wereld behoorlijk zuur is. Dit komt omdat naarmate de koffiebessen rijpen, ze zoeter worden en meer zuren produceren.

Dat betekent dat de meeste koffie van de beste origine ter wereld een hoog zuurgehalte heeft, wat op zich niet slecht is. Door de zuurgraad in koffie is deze door de rijpingstijd zoet en fruitig.

Zuurgraad verwijst naar een bestanddeel in koffie dat een indicatie geeft van de oorsprong en duur van de groei.

Brouwmethoden

Het maakt niet uit of je koffie uit hooggelegen gebieden komt of niet. Om de beste koffie die er is ten volle te waarderen, moet je het juiste zetproces kiezen. De meeste experts zullen een Pour Over gebruiken (zoals een Chemex- of V60-apparaat) waarbij heet water langzaam over gemalen koffie wordt gegoten die op een papieren filter rust. Met dit soort methoden kan de koffie langzaam worden geëxtraheerd en komt de meeste smaken tot uiting die het bezit.

Op dezelfde manier werken Drip Coffee Makers met hetzelfde principe, maar zijn sneller in het zetten, waardoor er minder tijd overblijft voor extractie.

Een andere populaire brouwmethode is de French Press ! Een klein apparaatje waarin gemalen koffie een paar minuten in heet water wordt gedrenkt en vervolgens wordt uitgeperst, vandaar de naam, en met schone koffie wordt achtergelaten. Deze methode is beter voor koffiebonen met intensere smaken en heeft een hogere body dan een drip of pour over.

De laatste tijd is Cold Brewing in populariteit gegroeid, waardoor een andere kijk op het zetten van koffie is ontstaan. In plaats van kokend heet water, wordt het koffiedik enkele uren in koud water gelaten. Soms duurt het brouwen zelfs meer dan 1 volledige dag.

Dit zorgt voor een zeer langzame maar grondige extractie, wat resulteert in een zeer smaakvolle kop koffie. De chemische componenten van de bonen die met deze methode worden geëxtraheerd, zijn anders dan die met heet water. Hierdoor kan de smaak afwijken, maar zeker niet slechter.

Koffie Smaak

Koffie heeft meer dan 800 smaken. Dit is twee keer zoveel wijn! De bonen kunnen verschillende smaken hebben, afhankelijk van hun bodem, klimaat, rijping en brandingsniveaus.

Van de meest intense tonen van pure chocolade, hazelnoten, karamel en zelfs melasse, via de zachtere granen, melk en koekjes. Sommige koffie kan zoete en pittige fruitige smaken hebben van citroenen, sinaasappel, appel, peer, kersen, abrikozen en meer! Er zijn veel koffiesmaken met een bloemige ondertoon.

Sommige van de beste koffie ter wereld hebben misschien veel van deze smaken, omdat ze complex en rijk zijn. Laten we onze suggesties voor de beste koffie ter wereld eens bekijken!

Beste Koffiebonenmerkbeoordeling

LifeBoost-koffie

Tussen de vele koffiesoorten die er op de markt zijn, is LifeBoost gericht op gezondbewuste individuen. Al hun koffie is in de schaduw verbouwd, met een lagere behoefte aan pesticiden, biologisch en geselecteerd om zo zuur mogelijk te zijn. LifeBoost-koffie, die in Nicaragua wordt verbouwd, is zowel goed voor je gezondheid als voor je smaak. Het is rijk, fruitig en chocoladeachtig, zoals je zou verwachten van een kwaliteitskoffie uit Midden-Amerika.