Vergeet De 2e Goedkoopste Koop De Goedkoopste Wijn

Ik ga graag naar chique restaurants. Bovendien heb ik in hen gewerkt en een van de dingen die ik heb geleerd over het bedrijf van wijn, is dat de laagst geprijsde wijn vaak een van de meest unieke wijnen op het menu is, vooral op mooie plaatsen met een goede sommelier.

Op een chique avondje uit, gekleed in je beste (of, next-best) outfit, omgeven door een elegante setting, begint je maaltijd met een blik via de wijnkaart. Terwijl je door de keuzes bladert, let je op die forse prijskaartjes, vind je de goedkoopste fles op het menu en kies je voor degene die meer is. Heb ik gelijk? Ja ik ben. Maar je hebt het mis.

Ik zeg: zoek de goedkoopste wijn en haal hem. Zonder aarzeling of medelijden, en ik zal de reden uitleggen waarom.

OPMERKING: Als je date denkt dat je zuinig bent, dan kun je ofwel a.) deelnemen aan deze gids en laten zien hoe goed je bent opgeleid, of b.) beseffen dat je uit bent met een oppervlakkige harteloze vampier en je verliezen verminderen.

Laten we eens naar een case study kijken, oké?

Na ongeveer 10 minuten op het web te hebben rondgezworven, trok ik twee wijnvriendelijke restaurants, 1 in NYC en een andere in Sausalito, CA, met goedkope wijnen die me versteld deden staan. Geweldige eetgelegenheden zoals deze gebruiken hun goedkoopste wijnslots om enkele van de meest fascinerende en prijsvriendelijke wijnen in de branche te presenteren. Bekijken:

Ga Van Beginner Tot Expert

Tools en accessoires die je helpen je eigen kennis uit te breiden.

Gramercy Tavern New York City

Justin Timsit in Gramercy Tavern is altijd op zoek naar intrigerende wijnen voor hun steeds evoluerende wijnrecord. Hij gelooft dat het niet uitmaakt hoeveel je zou willen uitgeven, je zult geweldige wijnen vinden op alle niveaus. Gramercy Tavern (oktober 2016)

De Wijn: Filipa Pato 3B Ros Extra Brut Mousserend
De Blend: 50% Baga en 50 procent Bical uit Bairrada, Portugal

Filipa Pato heeft een fervente aanhang van wijnnerds en het kan zijn dat ze een beetje gek is. Gek op een goede manier. Vroeger had Bairrada geen plaats op mooie wijnlijsten omdat de belangrijkste druif, Baga, wijnen creëerde die naar teer smaakten. Gelukkig weerhield dat de familie Pato (Filipa en haar vader Luis
beide voormalige compoundingenieurs ) er niet van om te experimenteren en nieuwe methoden te bedenken om de druif te laten groeien en er heerlijke wijn van te maken. Luis Pato onthulde ons bijvoorbeeld dat de Baga-druif is zo productief dat hij twee oogsten in de plant kan krijgen.

Deze geweldige ros is gemaakt met de conventionele champagnemethode en leent aardbeien, zoete rozen en citroenschil. Het is een genot om te drinken bij elk bubbelvriendelijk feest en het heeft een schokkend goede prijs omdat niemand Bairrada drinkt, tenminste nog niet!

Sushi Ran Sausalito, CA

De wijnkaart bij Sushi Ran (oktober 2016)

De wijn: Covenant Mensch White Blend
De blend: 80% Lodi Roussanne en 20 procent Sonoma Valley Smillon

Deze wijn is anders dan alle wijnen die we in lange tijd zijn tegengekomen. Mensch is een mevushal koosjere wijn. Het is afkomstig van een wijnmakerij genaamd Covenant, gevonden in een bescheiden ogend commercieel gebied, een paar blokken verwijderd van Whole Foods in Berkeley, CA. Mevushal betekent letterlijk gekookt of gekookt, en om mevushal te zijn , wordt een wijn snel verhit. Als je een wijnliefhebber bent, dan knarset je waarschijnlijk op dit moment, want het is bekend dat het verwarmen van wijn heel erg slecht is. Vreemd genoeg gebruikt Covenant een nieuw Frans wijnbereidingsproces, flash dtente genaamd, dat ongekookte druiven verwarmt en koelt.

Mensch is een co-gefermenteerde melange van Roussanne en Smillon die op vat gefermenteerd wordt in neutrale vaten. De wijn is droog, met tonen van guave, steenfruit, citrus en dragon met een droge, minerale afdronk.

Laatste woord: geweldige dingen onderaan

Als rassen en regio’s eenmaal goed ingeburgerd zijn en er over gesproken wordt, neemt de vraag toe en stijgen de kosten natuurlijk. Dit zijn niet typisch de regio’s waar de vele opwindende veranderingen en uitvindingen plaatsvinden. Het komt uit de minder bekende gebieden en minder gewaardeerde variëteiten die nu een ongelooflijk potentieel zagen. Sommeliers en wijnhandelaren die deze wijnen voorstaan, geven ons een begeleide excursie naar het onbekende en nemen na hun leiding uw smaakpapillen mee op avontuur. Vraag de volgende keer dat je een mooi ogende wijnkaart vindt naar de wijn waarvan je nog nooit hebt gehoord en die er anders niet zou horen, er zit waarschijnlijk een geweldig verhaal aan vast.

Next Up: Hoeveel te betalen voor wijn?

Hoeveel moet je uitgeven voor goede wijn? Leer dit aantal en wat u moet investeren om in de verschillende prijsniveaus voor wijn te komen.

De realiteit van wijnkosten