Alternatieve Wijnsluitingen
Alternatieven voor kurk zijn populairder geworden op de dure wijnmarkt

Meer dan 30 procent van de wijnen op de markt wordt verzegeld met behulp van kurkvrije sluitingen. Er zijn veel verschillende soorten, die we hieronder opsplitsen. Elk van deze breuken met traditie, die niet iets verschrikkelijks hoeft te zijn, maar het moet in een grotere context worden gezien. Volgende productiesluitingen kunnen heel goed presteren, er sexy uitzien en daarom meer aansluiten bij de geïndustrialiseerde bottelprocedure, maar het gebruik ervan heeft ook de economie in gevaar gebracht van regio’s die worden bepaald door de productie en productie van kurk. Hoewel de meeste synthetische sluitingen niet composteerbaar zijn zoals kurken, zijn er veel wel recyclebaar.

De sluitingen van de volgende generatie kunnen het heel goed doen, er sexy uitzien en daarom beter aansluiten bij de bottelprocedure, maar het gebruik ervan heeft ook de markt aangetast in regio’s die worden bepaald door de productie en productie van kurk.

Waarom Geen Kurken?

Kurkflesstoppers worden gemaakt van de bast van kurkeiken, en het is best hard werken (lees: duur) om ze te maken. Opties gebruiken is goedkoper, vermijdt elke kans op kurkgeur en is gewoon verstandiger voor heel veel wijn. Bepaalde wijnsoorten, zoals riesling en sangiovese, zijn gevoeliger voor kurkproblemen zoals TCA Taint (zie 7 wijnfouten en hoe u ze opsnuift voor info). Aangezien bijna alle wijn het jaar daarop wordt geconsumeerd, is het wellicht een betere keuze om alternatieven voor wijnflessen te ontwikkelen.

Doel Oproep! Ken Uw Niet-kurken Sluitingen! :

Schroef doppen

We begrijpen allemaal hoe we hiermee moeten beginnen. Schroefdoppen zijn vaak van aluminium met een neutrale plastic voering aan de binnenkant om samen met de fles af te sluiten. Ze sluiten bijna perfect af met de fles, wat betekent dat er nauwelijks een flesvariant is, maar er is ook een effect op langcellige wijnen die traditioneel smaken hebben ontwikkeld door langzame luchtindringing rond de meer poreuze kurk. Als gevolg hiervan hebben deze de voorkeur voor wijnen die bedoeld zijn om te worden geconsumeerd gedurende een of twee jaar botteling.

Accessoires voor leren wijn

Ongeacht uw wijnkennis, wij hebben de accessoires om uw wijnreizen te vergroten.

Kroonkurken

Gereserveerd voor mousserende wijnen, deze worden al jaren achter de schermen gebruikt. De standaard champagnekurk zou vóór verzending worden geplaatst, meestal om de fanfare van het starten van een fles bubbels te behouden. Sommige producenten slaan deze stap momenteel over en verzenden hun flessen samen met de kronen erop. Deze werken geweldig, maar het is waar, ze lijken meer op het openen van een flesje bier dan op iets anders.

Vino-Seal

Deze hete glazen noppen lijken futuristisch gestroomlijnd en hebben als belangrijkste voordeel dat ze volledig herbruikbaar zijn. Net als schroefdoppen creëren ze een bijna onberispelijke zuurstofbarrière dankzij een rubberen afdichting rond de stam van deze stop, zodat ze ook het mandaat van kortere keldertijden. Hun belangrijkste nadelen zijn dat ze duur zijn en niet erg goed spelen met de meeste bottelmachines, wat hogere kosten en arbeid bij het bottelen betekent.

Synthetische Kurken

Deze perfect gladde, uniform gekleurde kurken kunnen bijna doorgaan voor echte kurken, wat eigenlijk het idee is. Ze houden vast aan het ritueel van het gebruik van een kurkentrekker en het knallen van een kurk , terwijl ze een meer voorspelbare, zuinigere sluiting van de fles behouden. Verreweg de grootste producent is Nomacorc, dat meer consistente zuurstofoverdrachtssnelheden claimt dan normale kurken, lange veroudering in de fles (tenminste met hun premium merchandise), en meer opties voor maatwerk en branding dan houten kurken.

Kunstkurken zijn zeer divers.