De Beste 100% Kona-koffiemerken Van Hawaï Voor Je Mok

Als je van koffie houdt en Kona nog niet hebt geprobeerd, wacht je een heerlijke traktatie! Als je al een fan bent, dan weet je dat het een van de beste gastronomische koffiesoorten is die wordt verkocht.

Wat u misschien niet weet, is wat het beste is.

Deze uitgebreide gids helpt u de voordelen van premium bonen te begrijpen.

Volcanica Hawaiian Kona Peaberry

Een deel van wat Volcanicas Kona-koffie zo heerlijk maakt, is het ongelooflijke smaakprofiel en karakter.

De bonen van Volcanicas-koffie zijn zuurarm omdat ze in de schaduw worden gekweekt en een rijke vulkanische bodem hebben. De perfecte omstandigheden voor het produceren van Kona-koffie zijn de regenval, vochtigheid en hoogte.

Deze specifieke variëteit is 100% puur en alleen de beste kwaliteit bonen komen in elke zak. De Peaberry-bonen zijn vakkundig geroosterd om een prachtig afgeronde smaak te krijgen, wat garandeert dat elke kop vol, rijk en bevredigend is.

Om een optimale smaak te garanderen, wordt deze koffie pas gebrand en gemalen zodra je bestelling is geplaatst, en er zijn vier maalopties: Franse pers, hele bonen, druppelmalen en espressomaling.

Grande Domaine Kona Koffie

Kona-koffie is een van de meest gewaardeerde variëteiten ter wereld, en een merk dat uitblinkt in het branden van deze premium bonen is Koa Coffee.

Het bedrijf koopt zijn bonen van bomen die ruim een eeuw geleden in 1918 zijn geplant, waardoor elk kopje koffie een uitstekende smaak en kwaliteit krijgt. Grande Domaine single estate Hawaiiaanse koffie is uitzonderlijk zacht, en het is een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een rijk gearomatiseerde koffie zonder bittere nasmaak.

Deze koffie is evenwichtig en heerlijk. Het is een geweldige keuze voor elke gelegenheid, ook na het diner. Grande Domaine is verkrijgbaar in drie verschillende maten en twee maaltypes: hele bonen en auto drip grind. Omdat de bonen op bestelling vers worden gebrand en gemalen, bent u verzekerd van een maximale smaak.

Hawaii Coffee Company Royal Kona Private Reserve

De Royal Kona Private Reserve is een geweldige variëteit die Hawaii Coffee Company al tientallen jaren maakt. Dit is een Kona-only blend met een werkelijk geweldig aroma.

Het brouwproces van Royal Kona Private Reserve creëert een unieke geur die het genot van het drinken vergroot. De smaak is onovertroffen.

Deze variëteit maakt gebruik van Kona koffiebonen van de beste kwaliteit. De resulterende koffie is rijk en zacht met een volle smaak.

Royal Kona Private Reserve is ook verkrijgbaar voor hele bonen of voor alle doeleinden. De bonen worden op bestelling medium gebrand, waardoor deze koffie geschikt is voor elke gelegenheid of elk moment van de dag.

Lions Hawaiiaanse Koffie

Alle Kona-koffie is niet gelijk gemaakt – zelfs die melanges die puur zijn, kunnen verschillen als gevolg van groeiomstandigheden, manier van plukken en brandtechnieken.

Lions Hawaiian Coffee is een premium Kona-merk dat opvalt. De Extra Fancy-koffie die in de melange van het bedrijf wordt gebruikt, is niet alleen met de hand geplukt en van topkwaliteit, hij wordt ook perfect gebrand wanneer u hem bestelt. De bonen die in Lions Hawaiian Coffee worden gebruikt, zijn rechtstreeks afkomstig van boerderijen op het Big Island, direct op de vulkanische hellingen van Holualoa.

Koffie uit deze regio is uitgebalanceerd en goed van smaak, met een unieke Hawaïaanse smaak. Door de bonen licht-medium te roosteren, kunt u genieten van alle smaaktonen van de koffie, waaronder passievrucht en geroosterde kokosnoot. Het aroma van deze koffie is goddelijk en de smaak is er een die je alleen vindt bij Kona-bonen van uitzonderlijke kwaliteit.

Wat Is Kona-koffie?

Kona-koffie is de marktnaam voor koffie die wordt verbouwd in het Kona-district van Hawaï. Een verscheidenheid aan Arabica-koffie. En het wordt beschouwd als een Joe van zeer hoge kwaliteit.

Dit brouwsel wordt om vele redenen gewaardeerd.

Wat is er zo speciaal aan Kona?

Kona onderscheidt zich door zijn unieke smaakprofiel. Het heeft zes verschillende kenmerken: smaak, zoetheid, zuurgraad, body en afdronk. Dit zijn de unieke eigenschappen die Kona speciaal maken:

  • Aroma zoete geur
  • Honingachtige smaak met tonen van noten, karamel, boter en chocolade.
  • Zoete, rijke zoetheid die nog steeds zacht is
  • Zuurgraad mild
  • Maak je lichaam glad
  • Nasmaak aanhoudende citrus, bitterzoete of nootachtige noot op de tong

De fysieke effecten van Kona maken het uniek. Kona produceert niet dezelfde kriebels als gewone Joe. Na het drinken van een kopje Kona, voel je je verjongd en kalm.

Dit smaakprofiel is een generalisatie. Het type boon dat wordt geproduceerd, verschilt per plantage. De ene boerderij kan een bessengeur hebben, terwijl een andere vanille kan hebben. De dominante smaaktonen kunnen ook variëren.

Waar wordt Kona gekweekt?

De Kona-koffiegordel bevindt zich op de hellingen van Hualalai en Mauna Loa, twee slapende vulkanen op het grote eiland Hawaï.

Dit gebied heeft het perfecte klimaat om te telen. Het is rijk aan vulkanische grond, zonnige ochtenden en bewolkte middagen. Het biedt ook milde nachten en vochtige lucht. De ochtenden zijn meestal mistig of nat. Deze specifieke omstandigheden produceren Konas onderscheidende smaak.

Hoe wordt Kona gekweekt?

Het groeiseizoen is een volledige 12 maanden:

  • Februari en maart planten bloeien en bestuiven
  • Van april tot en met augustus ontwikkelen zich vruchten
  • Fruit van september-januari kan worden geoogst

Kun je raden hoe lang het duurt voordat een Kona-boom vrucht draagt? Er zijn drie jaar nodig om volwassen te worden! Elke boom levert ongeveer 11 kg kersen op. Er is acht pond kersen nodig om één pond koffie te maken. Reken maar: één boom levert ongeveer drie pond koffie op. Momenteel produceren ongeveer 700 Hawaiiaanse boerderijen de hele wereldvoorraad!

De vrucht begint als een groene bes en kleurt dieprood als hij rijp is. Elke kers heeft één tot twee zaden. Dit zijn de koffiebonen. Kersen worden geplukt op hun hoogtepunt.

Waarom worden de bessen met de hand geplukt?

Je moet oplettend zijn, omdat de bessen op verschillende tijdstippen kunnen rijpen. Het lavalandschap leent zich ook niet voor mechanische bewerking, omdat het rotsachtig en heuvelachtig is. Het planten, telen en oogsten moet allemaal handmatig gebeuren. De meest arbeidsintensieve landbouwsector ter wereld is de Kona-teelt.

Hoe worden de bessen geoogst?

De maat, kleur en stevigheid van bessen zijn de criteria die arbeiders hanteren. Dan worden ze door een machine gestuurd die het vlees verwijdert. Wat overblijft zijn de koffiebonen, die vervolgens worden schoongemaakt en gedroogd.

Nadat de bessen zijn geplukt, kan de koffie in 24 uur worden verwerkt. Hoe is dat voor de versheid! Deze opportuniteit is nodig om het fruit tegen bederf te beschermen.

Kona Koffie Bessen

Wat is de geschiedenis van Kona-koffie?

Je zal verrast zijn! Kona is niet inheems in Hawaï. In 1828 werden koffiebonen en plantenstekken uit Brazilië naar Oahu gebracht. Het Hawaiiaanse klimaat bleek ideaal en de Kona-gewassen floreerden. De Braziliaanse planten werden uiteindelijk aan het einde van de 19e eeuw vervangen door Guatemalteekse planten. Dit is de bron van moderne gewassen.

De productie van Kona daalde in de jaren zestig als gevolg van veranderingen in prijzen, arbeidskosten en marktvraag. Gastronomische koffie werd een populaire keuze in de jaren tachtig en de belangstelling keerde terug naar normaal. De noviteit Joe werd steeds vaker verkocht in coffeeshops en de bonen begonnen in de schappen van supermarkten te verschijnen.

Waarom kost Kona meer dan gewone koffie?

Prijzen weerspiegelen arbeidsintensieve productiekosten, grote vraag en beperkt aanbod. Veel retailers bieden Kona-melanges aan om het betaalbaarder te maken.

Wat zijn Kona-blends?

Kona-melanges bevatten een mengsel van goedkopere bonen. Deze bonen kunnen afkomstig zijn uit Afrika of Midden-Amerika. Hawaiiaanse Kona-melanges moeten ten minste 10 procent Kona bevatten. Buiten Hawaï kan een blend slechts 1 procent of minder Kona bevatten. Technisch gezien mag een blend slechts één Kona-boon bevatten.

De staatswet schrijft voor dat mengsels het percentage Kona op hun etiketten moeten vermelden. Pure producten moeten het woord 100%Kona Coffee prominent op hun etiketten weergeven.

Houdt een overheidsinstantie toezicht op de productie?

Het Hawaii Department of Agriculture eist dat Kona-koffies door de keuring komen voordat ze een Kona-label mogen dragen. De bonen worden eerst geclassificeerd en vervolgens voorzien van een cijfer.

Inspecteurs certificeren de koffie ook door deze te cuppen en de gezette koffie te proeven om het aroma en de smaak te beoordelen. Als Kona-telers of -verwerkers bonen buiten het Kona-district willen verkopen, moeten ze een staatscertificering hebben.

Hoe worden bonen geclassificeerd?

Er zijn twee soorten bonen:

  • Type I twee bonen per kers
  • Type II één boon per kers

Een kers bevat meestal twee platte bonen aan één kant. Soms wordt slechts één van de zaden bevrucht en ontwikkelt zich een enkel zaadje, met niets ernaast om het plat te maken. Het ovale zaad staat bekend als een peaberry.

Slechts 5 procent van de Kona-bonen groeit als peaberry. Met andere woorden, van elke 100 zakjes Kona-koffie zijn er slechts 5 zakjes Peaberry! Hoewel de bonen klein zijn, produceren ze een meer robuuste smaak dan gewone Kona-bonen. Peaberry is de champagne van koffiebonen.

Hoe worden de bonen gesorteerd?

De volgende zijn de kwaliteiten voor Kona-bonen:

  • Maat
  • Vorm geven aan
  • gebreken
  • Vochtgehalte

Bonen met meer smaak zijn over het algemeen groter en hebben een grotere smaak. Bonen met minder gebreken hebben de voorkeur. Bonen die gebarsten, hol of anderszins vervormd zijn, roosteren niet gelijkmatig en hebben minder smaak.

Dit systeem is alleen van toepassing op bonen uit het Kona District. Bonen uit andere Hawaiiaanse regio’s worden alleen op grootte gescheiden, wat resulteert in verschillende smaakprofielen.

Wat zijn de cijfers?

Er zijn vijf primaire soorten bonen:

  • Kona Extra Fancy is de beste met de fijnste smaak.
  • Kona Fancy is een heerlijk gerecht, maar het is gemaakt met kleinere bonen
  • Kona Nummer 1 middelgrote koffiebonen, met een milde nootachtige smaak
  • Kona Select kleine bonen, met tot 5% defecten
  • Kona Prime is de kleinste boon en kan tot 20% defect hebben.

*Defecten kunnen worden gecategoriseerd als volledige onvolkomenheden of gedeeltelijke onvolkomenheden. Minder dan volledige onvolkomenheden worden gescoord als een vijfde van een volledige onvolkomenheid.

Kona is de koning

Kona heeft de voorkeur vanwege zijn volle smaak en lage zuurgraad. Alleen koffie uit het Kona-district is door de staat geïnspecteerd en gecertificeerd voor oorsprong.

Dit is uw garantie voor de beste Kona-koffie die er is. Kona-koffie is de koning onder de koffiesoorten.