Grootte Koffiemaling Voor Elke Zetmethode

Dit is een veelvoorkomend thema waarover ik heb gesproken, en hoe versgemalen koffie je perceptie van hoe een goed kopje eruitziet kan veranderen. U moet weten hoe u verse koffie moet malen om echt van de voordelen te kunnen genieten.

Er zijn veel maalniveaus, variërend van extra fijn tot extreem grof. Welke je kiest, hangt af van je brouwmethode, omdat hun verschillende benaderingen van brouwen allemaal een verschillende maalgraad vereisen. Lees verder om te zien wat de ideale maalgraad is voor jouw favoriete zetmethode.

Franse Pers: Ideale Grijnsgrootte

Voor een French Press is een grove maling het beste.

De French Press is een populaire brouwmethode en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Het is eenvoudig, goedkoop, gebruiksvriendelijk en maakt geweldige koffie. Veel mensen zijn echter afgeknapt door hun eerste ervaring met de Franse pers, omdat ze niet de juiste maalgraad gebruiken.

Door de grove maling filter je de koffie ook tijdens het plengen zonder dat er veel fijnstof langskomt. Dat leidt tot modderige koffie en een stijve grimas voor de laatste slok van de mok.

Sommige Franse persen zijn compatibel met papieren filters. Anderen hebben zeer strakke microfilters. Hierdoor kun je een fijnere maling proberen, wat betekent dat je kunt experimenteren met de zettijd en iets kunt vinden dat bij je smaak past.

AeroPress: De Ideale Grijnsgrootte

Een verscheidenheid aan malingen zal goed werken met de AeroPress.

Het unieke ontwerp van AeroPress maakt het mogelijk om een verscheidenheid aan brouwsels te brouwen. Je kunt experimenteren met je koffiezetten door het dikpapieren filter te gebruiken.

Een goede plek om te beginnen is met een medium maling , ergens tussen zeezout en tafelzout. Hierdoor kun je een paar minuten brouwen, en het plonsen zal niet al te moeilijk zijn. Je kunt ook voor een korte koffie gaan (minder dan een minuut) als je een fijne maling gebruikt. U kunt drie tot vijf minuten brouwen voor een medium-grove of grove maling.

Je kunt de smaak van de koffie beïnvloeden door de maalgraad te kiezen. Het heeft echter ook invloed op hoeveel druk u moet uitoefenen om het te laten zakken. Hoe meer druk je nodig hebt, hoe fijner de maling. Dit heeft ook invloed op de smaak en body van de koffie.

Ideale Maalgrootte Voor Schenken Over Koffie (Hario V60, Kalita Wave, Bee House)

Een medium-fijne maling is een goed uitgangspunt voor het schenken van koffie.

Over de maling gieten kan een beetje lastig zijn, omdat de maling verschillende variabelen in het brouwsel beïnvloedt. Niet alleen verandert de maalgraad de algehele smaak, maar het helpt ook bij het bepalen van de zettijd.

Voor de meeste kegelvormige overgietsels (Hario V60, Kalita Wave, Bee house, etc.) is medium-fine de beste instelling om mee te experimenteren. Brouw in het midden en test vervolgens uw resultaten. Als je koffie te bitter is, heb je een fijnere maling nodig. Als het daarentegen te bitter is, moet je een grovere maling proberen.

Je kunt een fijnere maling gebruiken als je pour-over niet snel zet, net als de Chemex. U kunt een grovere maling proberen als het brouwen te lang duurt.

Met zoveel beschikbare overgietontwerpen, is het waarschijnlijk dat u degene wilt gebruiken die door de fabrikant wordt aanbevolen en deze vervolgens indien nodig wilt wijzigen. De verschillende ontwerpen leiden namelijk tot een ander debiet en beïnvloeden de afzuiging.

Bij sommige brouwers, zoals de Clever Dripper, kun je de zettijd regelen, waardoor je meer opties hebt met maalgraad.

Chemex Brewers: Ideale Maalgrootte

Een medium-grove maling werkt prima in een Chemex Brewer.

De iconische pour over brewer heeft een dik papieren filter, maar dat betekent niet dat je een fijne maling moet gebruiken. Als u dat doet, zult u merken dat het filter verstopt raakt en uw overgieten vertraagt. Om extractie- en zettijden in evenwicht te brengen, moet je een medium-grove molen in je Chemex gebruiken.

De Chemex kan uw stroomsnelheid stabiel houden met een medium-grove maling, wat zou moeten resulteren in een zettijd tussen drie en een kwart tot vier minuten. Als het sneller is dan dat, moet je een iets fijnere maling proberen. Als het langzamer is, moet je misschien net iets grover gaan.

De ideale grijnsgrootte voor automatische druppelmachines

Een medium maling werkt goed voor de meeste automatische druppelmachines.

De meest populaire koffieapparatuur voor veel huishoudens, de automatische druppelmachine maakt koffie gemakkelijk en snel. Maar alleen omdat de machine automatisch is, wil dat nog niet zeggen dat u geen inspraak heeft in de uiteindelijke resultaten.

In elk geval heeft de vorm van het filter en de filtermand invloed op hoe lang het water erover doet om door de koffie te gaan. De kegelvorm betekent minder tijd, dus de fijnere maling. Met de platte bodem blijft je koffie langer in water ondergedompeld, dus een medium maling is een goed begin.

Net als bij andere methoden, zul je willen experimenteren, vooral omdat de maalgraad een van de weinige variabelen is die je kunt regelen in een druppelmachine.

Perfecte Maalgrootte Voor Cold Brew Coffee

Een extra grove maling is het beste voor cold brew koffie.

Als de brouwmethode met de langste extractietijd, heeft cold brew koffie niet zoveel oppervlakte nodig om de smaak volledig uit het koffiedik te halen. Je krijgt een bitter, overgeëxtraheerd resultaat als je cold brew koffie zet met een fijne maling.

Nadat het brouwen is voltooid, moet u alle fijne deeltjes zeven. Door een extra grove maling te gebruiken, kunt u de zachte, subtiele smaak bereiken waar veel mensen van genieten in hun koude brouwsel.

Ideale Maalgrootte Voor Kookplaat / Moka Pot

Ideale maalgrootte voor kookplaat  Moka Pot

Voor een Stovetop of Moka Pot-brouwsel is een fijne maling het beste.

Een Moka Pot is een pot die je gezien hebt als je ooit naar Europa bent gereisd of daar hebt gewoond. Als je een lekker kopje wilt maken op deze klassieke, eenvoudige brouwer, wil je beginnen met een fijne of middelfijne maling.

Omdat de zettijd relatief kort is (zelfs als het niet zo voelt terwijl je eeuwig moet wachten tot het water kookt), wil je een fijne maling om al die heerlijke smaken uit je koffie te halen. Probeer het wat grover te zetten als je de koffie te bitter vindt.

Net als bij pour-overs, zijn er veel verschillende fabrikanten en modellen van moka-potten, dus je zult met je eigen pot willen experimenteren om de goede plek te vinden.

Ideale Maalgrootte Voor Espresso

Espresso is het lekkerst als het fijngemalen is.

Een fijne maling is essentieel voor het bereiken van de juiste druk. Omdat de zettijden zo kort zijn, heb je ook een fijne maling nodig. Je hebt een maximaal oppervlak nodig om de koffie in zo’n korte tijd volledig te extraheren.

Je moet het water niet te fijn maken, anders gaat het er niet doorheen. Dit is een ander probleem. Gebruik voor het beste resultaat altijd een maalmolen.

Je zult ook je koffiemolen willen afstemmen om precies te vinden welke instelling je nodig hebt voor je espressomachine. Fine is een goed uitgangspunt. De specifieke behoeften van uw machine kunnen echter een kleine aanpassing vereisen.

Ideale Maalgrootte Voor Percolatorkoffie

Percolatorbrouwsels worden het best gemaakt met een grove maling.

Percolatorkoffie is een eenvoudige en ongecompliceerde methode om koffie te zetten. Veel traditionalisten zijn er dol op omdat er geen elektriciteit of luxe apparatuur voor nodig is. Sommige mensen hebben slechte ervaringen met percolators die bittere, waterige koffie produceren.

Om een fatsoenlijk resultaat te krijgen, wil je een grove maling gebruiken omdat het filtersysteem in een percolator niet fijn is. Dit zal helpen de drijvers en extra residu op de bodem van uw kopje te minimaliseren.

Het zal ook helpen bij overextractie. Percolators hebben de neiging om te veel oplosbare stoffen uit koffiebonen te extraheren omdat ze bij hoge temperaturen brouwen en het meerdere keren doorlopen. Dit kan een te hoge zuurgraad veroorzaken. De percolator kan een pot aantrekkelijker maken door een grove maling te gebruiken om de hoeveelheid blootgesteld water te verminderen.

Ideale Maalgrootte Voor Turkse Koffie

Turkse koffie vereist een fijnere maling.

De snelle zettijd en het gedurfde, modderige karakter van Turkse koffie betekent dat je de best mogelijke maling nodig hebt. Bij Turkse koffie gaat het erom te accepteren dat een schone kop koffie niet het doel is. U hoeft zich geen zorgen te maken over filters of boetes.

Als dit je favoriete methode is, heb je waarschijnlijk een speciale koffiemolen omdat de meeste typische koffiemolens niet de fijne maling kunnen produceren die nodig is voor Turks. Hoewel sommige handmatige koffiemolens kunnen worden gebruikt, duurt het even voordat de gewenste fijne maling is bereikt.

De Ideale Maalgrootte Voor Siphon/Vacuum Brewing

Voor sifon- of vacuümbrouwen is een medium maling het beste.

Hoewel de sifon- en vacuümbrouwers er in het laboratorium misschien geweldig uitzien, zijn ze eigenlijk een combinatie van onderdompeling en druppelbrouwen. Voor de meeste opstellingen kunt u een extractietijd van ongeveer drie minuten verwachten.

Dat betekent dat een medium maling een goed uitgangspunt is. Deze opstellingen zijn meestal gemaakt met een papieren filter, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat er boetes doorkomen en u een slibrijke kop krijgt.

Net als bij de andere brouwmethoden, wil je je maling aanpassen met sifon-brouwen om je de best mogelijke kop te krijgen.

Meenemen

Het kan overweldigend zijn om na te denken over alle variabelen die betrokken zijn bij het maken van geweldige koffie. Gelukkig zal het bereiken van de juiste maalgrootte de rest van uw proces voor succes zorgen. Het is ook een van die variabelen waar je eindeloos aan moet sleutelen, vooral omdat je meer controle krijgt over het brouwproces. Geniet ervan en laat me je favoriete recepten weten.