Wijn Bestellen Als Een Sommelier
Ilkka Siren, een sommelier in Helsinki.
door Heidi

Tip één:

Evalueer De Scène

Stel je voor dat je in een steakhouse zit tijdens een ietwat rigide diner voor kleine bedrijven. Het gedimde en donkere mahoniehout straalt klasse en serieuze zakelijke transacties uit. Is dit de locatie om een zacht frizzante Gruner Veltliner te krijgen? Ik geloof niet.

Kerel. Waar ben je? Het beoordelen van de scène kan u helpen bij het kiezen van een soort wijn. De scène gaat verder dan wat je eet. Waar ben je? Met wie ben je? Hoe wil je je voelen . Wijn drinken is dé gelegenheid om het moment te specificeren. Is dat een Chardonnay-moment of iets meer broeiend als Nebbiolo.

De beste wijn voor je humeur

De Beste Wijngereedschappen

Waar Vind Je Heerlijke Volle Rode Wijnen

Van beginner tot professional, de ideale wijntools resulteren in de beste drinkervaring.

Licht en fruitig voor het geval het zonlicht nog steeds schijnt en je de nacht nog maar net begint, een lichte en fruitige wijn is perfect omdat hij eenvoudig te drinken is. Light & Earthy De intellectuelen wijn. Lichte en aardse wijnen hebben subtiele smaken en complexe aroma’s. Ze zijn geweldig voor langzame drinkers. Bold & Fruity De klassieke Crowd Pleaser-wijn. Deze wijnen zijn uitstekend geschikt om grote groepen te ontmoeten waar de voorkeuren divers zijn. Gedurfd en aards Serieuze zaken. De zwarte koffie van wijn. Een ding om in gedachten te houden is dat een fles wijn slechts 2,5 glazen per persoon kost. Als je een gezelschap van 6 hebt, overweeg dan om twee flessen te bestellen, één fles biedt je slechts kleine porties van 113 g.

Tip twee:

Vergroot de wijnkaart

Geoff somde de wijnkaart snel op, maar nogmaals, hij is een meester-sommelier. Hier leest u hoe u de wijnkaart kunt verfijnen tot enkele topkeuzes.

  • De meeste wijnlijsten zijn ingedeeld op kleur (wit, rood, enz.) en vervolgens gerangschikt op variëteit of regio. Alle goede wijnkaarten hebben een specialiteit. Zo heeft Sullivans Steakhouse bijvoorbeeld een enorme selectie Napa Cabernet en verkoopt A16 in San Francisco wijnen uit Zuid-Italië. Zodra u de lijst groter heeft gemaakt, kunt u deze beperken tot het ontwerp.

  • Stem de wijn af op uw stemming of uw eten. Heeft u behoefte aan een publieksvriendelijke wijn of iets soberder? Zie de grafiek hierboven voor gevallen.

  • Een gemiddelde fles wijn is over het algemeen 2 keer de prijs van een entre. Een voorgerecht betekent dat er wijnen in het assortiment zijn. Als je een klein budget hebt, wees dan niet bang voor de goedkoopste wijn, de sommelier plaatst hem daar met een reden (vooral als het een esoterische wijnsoort is). Soms is de goedkoopste wijn veel beter dan de 2e goedkoopste wijn.

Rood troeft Wit

Normale mensen (zie: niet-winos) drinken over het algemeen witte wijn bij de lunch en rode wijn ’s avonds. Je kunt mensen aan boord ertoe brengen om witte wijn te drinken als je ook een fles rode krijgt!

Dat was eenvoudig! Als u de bovenstaande methoden gebruikt, kunt u uw keuze beperken tot 2-4 wijnen. Op dit punt kunt u 2 of al uw topkeuzes aan de wijnserver doorgeven. In plaats van te zeggen welke van deze je voorkeur heeft, zeg iets als Ik ben op zoek naar iets rijks en soepels, welke van deze past het beste?

Tip drie

Beheers De Wijnpresentatie

Nu youre over de plek youve kreeg om er zeker van dat wat je geplukt is
geluid . Een wijn is stevig als hij vrij is van wijnfouten.

Bekijk de video over hoe je The Wine Presentation onder de knie krijgt.

Wijn kopen in een restaurant

Zie het originele artikel over Wijn bestellen in een restaurant

Tip vier

Vooruit Plannen

Laten we het toegeven, de beste diners hebben meer dan 1 fles wijn. U bestelt of nog een fles, of u gaat verder in het wijnspectrum naar een diepere en rijkere wijn. Zorg dat die instant-flesbestelling klaar is voor gebruik op precies hetzelfde moment dat u de eerste selecteert.

Is er een wijnsnob bij je? Maak je nooit meer zorgen over wijnsnobs.