Verbluffende Verbodsfeiten

Ontdek wat er in Amerika is gebeurd met enkele feiten over het verbod die u zullen verrassen. Geloof het of niet, we dronken nog steeds drank en maakten wijn tijdens de drooglegging en in veel gevallen was het zelfs legaal.

Wist u? Het was legaal om alcohol te consumeren tijdens het verbod.

Nadat De Volstead Act Was Aangenomen, Was Er Nog Steeds Genoeg Drank

Helaas was het enthousiasme van korte duur toen mensen begrepen dat het de Amerikaanse problemen niet oploste. Het verbod maakte het zelfs nog moeilijker toen zowel bedrijven als overtreders de mazen in de wet uitbuitten:

Walgreens klom van slechts 20 winkels naar meer dan 500 tijdens de drooglegging. (Intoxication Room) in de Casa Rodriguez Collection De eerste drankcruise. Bron

Wijn Tijdens Het Verbod

Wist u? Het was (en is nog steeds) geautoriseerd om ongeveer 909 liter persoonlijke wijn per jaar te produceren.

Ondanks het feit dat de verordening werd aangenomen en veel wijngaarden werden weggerukt, waren er verschillende mazen die het mogelijk maakten om nog steeds wijn te hebben.

Thuis wijn maken

Wijnstenen waren dozen met samengeperste druiven die tijdens het verbod werden gebruikt om thuis wijn te maken. Oorsprong
wist u dat u legaal 909 Liter wijn per jaar mag produceren voor eigen consumptie? Er werd geschat dat de thuiswijnproductie tijdens de drooglegging negen keer zo groot was. Druiventelers ontdekten zaken die wijnbouwstenen rechtstreeks aan klanten verkochten. Deze dozen met bessenbloesems werden vanuit Californië naar de grote populatie rond de oostkust gestuurd. Natuurlijk overleefden variëteiten zoals Pinot Noir, Chardonnay en Cabernet Sauvignon de maandlange vrachtreis niet, dus werden in de wijngaarden strengere bessen geplant, zoals Alicante Bouschet, een teinturierdruif die er aantrekkelijker uitzag in een bakstenen vorm.

Miswijn

Een paar wijnhuizen bleven open en noemden sacramentele wijn voor katholieke dienst als hun enige bedoeling van productie. Een paar van de wijnhuizen die het verbod hebben overleefd, bevatten:

Wijnhuizen werden druivenproducenten tijdens het verbod. Van Louis M. Martini

  • Wijngaarden van Beaulieu
  • Wijnmakerij Pope Valley
  • Concannon Winery
  • Beringer Winery
  • Louis M. Martini
  • San Antonio wijnmakerij (Los Angeles)
  • Bernardo-wijnmakerij (San Diego)

Illegale wijnpromotie

Veel boeren herplantten hun wijngaarden met pruimen, perziken en peren, maar hielden vast aan enkele hectaren wijngaarden. Gedurende deze tijd waren de meeste telefoons feestlijnen, daarom konden kopers codenamen gebruiken om wijn te vragen aan boeren. Een geweldige kleine video over dit onderwerp is het verhaal dat Robert Biale vertelt over de Zinfandel-wijn van zijn vader, genaamd Black Chicken.

Intrekking Van Het Verbod In 1933

Rechts: groepen vrouwen stellen zich op in hotelcafés na het verbod, de leeftijd voor alcoholconsumptie was voor de meeste staten gestegen tot 21 jaar. Bron

Het 18e amendement, bij ons bekender als de National Prohibition Act, was een van de snelste Amerikaanse amendementen die werd gemaakt en ingetrokken. Het werd uiteindelijk bekrachtigd op 5 december 1933 door de ambtstermijn van president Franklin D. Roosevelt – een fan van donkere rum samen met gin-martini’s van het merk Plymouth. Je zult vele redenen vinden waarom het werd ingetrokken, maar misschien wel de sterkste was dat de beurscrash en het verdriet. Het legaliseren van de drankhandel bleek een geweldige kans te zijn om belastingen te innen en de kosten van de handhaving van de Volstead Act te dekken.

Amerika: overdreven dorstig naar veeleisende smaak?

Het einde van het verbod opende deuren voor ijverige producenten van verse wijn. Oorsprong

Net zoals het verbod hielp, zette het ook een domper op de onderscheidende smaak van Amerika in wijn en andere dranken. In de jaren na de intrekking van het verbod waren veel industriële wijnmakerijen de eersten die aan de vraag van een dorstig publiek voldeden. Pas vanaf de 4.978 cm begonnen wijnmakerijen de kwaliteit te verbeteren, en daar zijn we ze eeuwig dankbaar voor.