Top 5. Beste Sifonkoffiezetapparaten - AKA Vacuümpot

Top 5. Beste Sifonkoffiezetapparaten AKA Vacuümpot

Sifonkoffie zetten is niet de oudste zetmethode die er is. Deze methode is uitgevonden in de 19e eeuw. Maar de oude manier was te ingewikkeld voor iedereen, behalve voor de meest toegewijde koffiefan.

Gelukkig hebben ze een recente heropleving gezien dankzij enkele ondernemende en slimme bedrijven die zich inzetten voor schone, gedurfde koffie.

Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om indruk te maken op gasten of een middelpunt voor je aanrecht wilt, overweeg dan de magische manieren van de vacuümpot.

Best Beoordeelde Sifonkoffiezetapparaten

Best beoordeelde sifonkoffiezetapparaten

Beste Vacuümkoffiezetapparaten

Beste Vacumkoffiezetapparaten

Hario Technica 5-kops Sifon Koffiezetapparaat

De vacuümpot van Hario Technica is een op zichzelf staande eenheid die een hoogwaardige constructie en een redelijke prijs biedt. De Hario is een populaire keuze onder barista’s vanwege het efficiënte en praktische ontwerp.

De afdichting tussen de kamers is van hoge kwaliteit en zorgt voor een goede afwatering. En hoewel het ontwerp niet uitgebreid is, ziet het er nog steeds geweldig uit op het aanrecht. Dit kan worden gebruikt om steampunk-decor te maken met een alcoholbrander.

Misschien wilt u de alcoholbrander vervangen. Hoewel het in een mum van tijd werkt, is het echt te traag voor normaal gebruik. Gelukkig is het niet bevestigd, dus je kunt zonder problemen een butaanbrander vervangen, wat waarschijnlijk is wat je plaatselijke coffeeshop heeft gedaan als ze sifonbrouwen aanbieden.

De doekfilters zijn niet voor iedereen. Ze kunnen omslachtig en onhandig zijn. Ze zijn wasbaar en opnieuw te gebruiken.

Over het algemeen is deze vacuümpot van grote waarde en een van de systemen van hogere kwaliteit die u kunt vinden. En je kunt het vinden in een maat van 3 kopjes als je er maar voor één brouwt.

Pluspunten

  • Goedkoop in vergelijking met de meeste sifonbrouwers
  • Kwaliteitsontwerp met hittebestendig borosilicaatglas
  • Eenvoudig te gebruiken en schoon te maken
  • Het neemt niet te veel aanrechtruimte in beslag

nadelen

  • Stoffen filters zijn moeilijk schoon te maken.

Yama Glass 8 Cup Stovetop Siphon Koffiezetapparaat

Met een grote capaciteit van 1.134 g is de Yama Glass vacuümpot een geweldig koffiezetapparaat op instapniveau om kennis te maken met het sifonsysteem. Het is niet de chicste of meest duurzame pot in de afbraak, maar het is veelzijdig en goedkoop.

Het eenvoudige ontwerp zorgt voor een probleemloze bediening. De afdichting kan soms mislukken, wat leidt tot onbedoeld aftappen. Hoewel het glas hittebestendig is, is het kwetsbaarder dan brouwers van hogere kwaliteit.

Het kan worden gebruikt als een kookplaat en werkt goed met kachels of gas. De pot bevat ook een draadverspreider om elektrische spoelbranders te gebruiken. Voor degenen onder u met inductiekookplaten, misschien heeft u hier pech mee.

De grotere brouwer is compact genoeg voor de meeste keukens, maar u kunt de kleinere sifon van 624 g overwegen als u geen volle potten zet.

Net als bij de Hario is het stoffen filter een beetje onhandig, maar het is geen dealbreaker.

Yama Glass is een geweldige optie als u meer wilt weten over sifonkoffie en niet veel wilt uitgeven.

Pluspunten

  • Dit is de laagste prijsklasse van alle brouwers die we hebben beoordeeld.
  • Makkelijk te gebruiken
  • Compact, eenvoudig ontwerp

nadelen

  • Het is niet zo duurzaam als andere brouwers
  • Zegel is niet altijd consistent
  • Stoffen filters moeten worden schoongemaakt en bewaard.

Bodum PEBO Siphon Koffiebrouwer

Hoewel het Scandinavische brouwerbedrijf bekend staat om zijn hoogwaardige Franse persen, zijn ze ook een betrouwbare, no-nonsense sifonbrouwer. Het minimalistische ontwerp is functioneel en compact, maar zal toch indruk maken op gasten met zijn vacuümactie.

Dit is een andere kookplaat, dus je hebt een warmtebron nodig en misschien wil je een diffuser als je het glas niet rechtstreeks op een elektrische spoel wilt plaatsen.

Het geheel is redelijk duurzaam, maar het handvat kan een beetje dun aanvoelen, vooral als je een volle pot zet. Wees voorzichtig bij het gieten.

Het filter maakt ook gebruik van plastic, dat puristen liever vermijden tijdens het brouwproces. U kunt echter zoeken naar een Corey-staaffilter om dit te voorkomen. Uw resultaten kunnen variëren.

Pluspunten

  • Vertrouwd bedrijf dat kwaliteit bouwt
  • Ontwerp dat eenvoudig en duurzaam is
  • Goede afdichting zorgt voor consistente brouwsels

nadelen

Gourmia Elektrische Sifon Koffiezetapparaat

In tegenstelling tot de meeste op zichzelf staande apparaten (die gebruik maken van alcohol- of gasbranders), brengt de Gourmia vacuümkoffie de 21e eeuw in met zijn digitale, ambachtelijke koffiemachine. De elektrische unit biedt het gemak en de magie van een sifonmachine, maar met het gemak van een elektrische druppelmachine.

De digitale setup stelt je in staat om een automatische instelling te gebruiken om te brouwen volgens het vooraf ingestelde programma, dat is een zettijd van ongeveer 60 seconden. U kunt de instelling ook handmatig aanpassen om een kortere of langere koffiezet te maken. Helaas moet je op een knop drukken om dit proces te starten zodra het water zich in de bovenste kamer bevindt, dus het is niet echt one-touch.

Een typisch brouwsel duurt slechts 5-7 minuten, dus je hebt snelle, gemakkelijke koffie met nog steeds een geweldige, zuivere smaak. Deze elektrische vacuümpot is stijlvol en elegant in zijn algehele ontwerp.

De Gourmia is een perfecte combinatie van moderne techniek en ouderwetse techniek.

Pluspunten

  • Een elektrische unit zorgt voor gemakkelijk automatisch koffiezetten
  • Compacte sokkel laat veel ruimte op het aanrecht
  • Snelle brouwtijd

nadelen

  • Kleine karaf brouwt slechts 425 gm
  • Vereist elektriciteit (110V)
  • Is het echt one-touch?

Yama Glazen Tafelblad Keramiek 567 Gm Sifon Koffiezetapparaat Met Butaanbrander

Er is veel leuks aan de Yama Glasss standalone sifon koffiezetapparaat. En op het eerste gezicht zou het een winnaar moeten zijn.

Het heeft een stijlvolle, stevige keramische basis en een standaard met drie kolommen. Het wordt geleverd met een butaanbrander voor snelle verwarming. Het apparaat kan niet op de kookplaat worden gebruikt om koffie te zetten.

Deze brouwer heeft helaas zijn gebreken. U kunt problemen ondervinden met de afvoer tussen de kamers als de afdichting niet consistent werkt. De glazen delen zijn dun en kwetsbaar. En het brouwt slechts 567 gram per keer, wat alleen de lichtste koffiedrinkers tevreden zal stellen.

Pluspunten

  • Keramische basis met stijlvol design
  • Voor snel opwarmen, inclusief butaanbrander
  • Werkt ook goed als kookplaatbrouwer

nadelen

  • Capaciteit: Klein (567 g).
  • Seal werkt niet altijd zoals het hoort
  • Sommige mensen kunnen gevoelig zijn voor de geur van butaan
  • Glas is nogal kwetsbaar

Waarom Kiezen Voor Een Vacuüm Koffiezetapparaat?

Waarom kiezen voor een vacum koffiezetapparaat

Omdat je een gekke wetenschapper verliefd bent op Gale uit Breaking Bad . Je houdt ervan om een beetje flair toe te voegen aan je ochtendkoffie. Of gewoon omdat je van een echt goede kop koffie houdt die niemand anders kan maken. Maar ik loop op de zaken vooruit.

Wat Is Het?

In tegenstelling tot veel van de brouwmethoden die we hier behandelen, ziet de sifonopstelling er zelfs voor serieuze koffiedrinkers vreemd uit. Je hebt deze opstelling misschien nog nooit in een coffeeshop gezien, tenzij je een doorgewinterde koffiedrinker bent.

Zelfs als je een vacuümpot in actie hebt gezien, vraag je je misschien af waar het allemaal over gaat.

Het vacuüm koffiezetapparaat is een combinatie van brouwen met volledige onderdompeling en een constante warmtebron. Het is als een Franse pers ondersteboven, waar de zwaartekracht het water door de koffie trekt in plaats van het er doorheen te dwingen.

Waarom een vacuümketel gebruiken?

Vacuümeffect

Een afgesloten onderste kamer verwarmt water in een standaardopstelling. De waterexpansiedruk dwingt water (en lucht), omhoog door een buis naar de bovenste kamer. Zodra al het water in de bovenste kamer zit, voeg je koffie toe zoals je zou doen met een French Press.

Na een korte tijd wordt de verwarming uitgeschakeld. Omdat al het water en de lucht eruit zijn geperst, werkt de onderste kamer nu als een vacuüm. Omdat de natuur een vacuüm verafschuwt, trekt het het water (nu koffie) terug naar beneden door het filter terwijl de lucht in de onderste kamer afkoelt.

Hierdoor kan de koffie ademen en worden de smaken geëxtraheerd.

Totale Onderdompeling

Net als in een French Press, kunt u met een sifonkoffiezetapparaat al uw koffiedik gedurende de hele zettijd in contact houden met water. Dit wordt het totale onderdompelingseffect genoemd en het lijkt veel op het trekken van je thee.

Het produceert een licht, helder brouwsel dat geweldig is voor complexe braadstukken. Door zijn constante verwarming produceert hij een unieke koffie-ervaring die je met geen enkele andere methode zult krijgen.

Consistente Warmte

Tot de laatste stap, wanneer de hitte wordt uitgeschakeld en de koffie door het vacuümeffect terug in de onderste kamer wordt getrokken, past het vacuümkoffiezetapparaat constante, gelijkmatige warmte toe op het water. Dit betekent dat u uw water niet hoeft te oververhitten. Geen zorgen over onderextractie omdat je water te snel afkoelt.

In plaats daarvan krijg je een gelijkmatige, consistente warmtebron die je de controle over het brouwsel houdt.

Ontwerp

Sifonkoffiezetapparaten zien er gewoon cool uit.

Denk je dat dat de voornaamste reden is om een koffiezetapparaat aan te schaffen? Het is niet.

Als je op zoek bent naar een gespreksonderwerp om op je aanrecht te plaatsen of om je koffiestreetwaarde te vergroten, dan is een vacuümpot gemaakt van fijne materialen voldoende.

Hoe Kies Je Een Siphon Koffiezetapparaat?

Sifonbrouwen is specifieker dan druppelbrouwen. U zult niet zoveel opties voor sifonbrouwen vinden als bij andere brouwsystemen. Dit zijn enkele dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van de juiste vacuümpot voor jou.

Verwarmingsmethode:

Er zijn twee basissoorten sifonpotbrouwers: kookplaat en stand-alone.

De eerste zit bovenop uw huidige fornuis, of het nu gas of elektrisch is. De stand-alone versies hebben meestal een standaard en kunnen worden verwarmd met een gas- of alcoholbrander (meestal ingebouwd of apart).

Stovetop-modellen zijn over het algemeen minder duur omdat ze het verwarmingselement niet hoeven te bevatten. Op zichzelf staande modellen hebben meestal een beetje meer stijl en zijn niet vastgeketend aan de kookplaat.

Maat

De meeste sifonbrouwers vallen in het bereik van 3-8 kopjes. Deze zetmethode garandeert niet elke ochtend een enorme pot koffie.

Duurzaamheid

Je gaat geen van deze brouwsystemen op je achterbank gooien en het eruit halen tijdens een kampeertrip. En met al dat precaire uitziende glas, zijn ze niet het meest kindvriendelijke apparaat om in de keuken te hebben.

Maar niet alle brouwers zijn gelijk gemaakt. Sommige brouwers hebben dikker en duurzamer glas. Sommige hebben de neiging om beter stand te houden na herhaald gebruik.

Eenvoudig In Gebruik

Voor het grootste deel werken vacuümpotten allemaal op dezelfde manier. Sommige potten kunnen echter kieskeurig zijn, dus let op details zoals moeilijk te reinigen filters en wankele afdichtingen.

Stijl

Laten we eerlijk zijn, als je helemaal niet om uiterlijk zou geven, zou je waarschijnlijk niet eens een sifonkoffiezetapparaat overwegen. Aangezien je weet dat dat het geval is, ga je gang en kies er een die bij je persoonlijkheid past.

Toegegeven, hoe meer flair je wilt, hoe meer je moet betalen. Dat weet je al.

Meenemen

Je hebt je wetenschappers en je artiesten in de koffiewereld. Maar een vacuümkoffiebrouwer brengt het beste van twee werelden samen.

Een koffiesifonsysteem is de beste manier om je koffie te zetten. In tegenstelling tot sommige brouwers, zijn ze gemakkelijk te gebruiken, maar laten ze toch voldoende ruimte over om ambachtelijke kwaliteit te brengen.

En ze hoeven de bank niet te breken. Welke brouwer je ook kiest, je kunt indruk maken op je geeky vrienden en je smaakkenners. Zorg ervoor dat u de juiste brouwer voor u vindt. Wees voorzichtig met al het glas.