Melk Stomen Met Een Espressomachine

Bij een espressomachine wordt bijna altijd een stoompijpje meegeleverd.

Als je deze stappen volgt, zal het stomen van melk thuis niet moeilijk zijn.

Het is moeilijker om stoommelk van goede kwaliteit te krijgen als uw espressomachine niet van topkwaliteit is.

Maar is helemaal niet onmogelijk. Het vergt alleen wat meer oefening.

Zo Stoom Je Melk Met Een Espressomachine

Zo Stoom Je Melk Met Een Espressomachine

Open het stoompijpje om eventueel water uit de punt te verwijderen.

Dompel de punt van het stoompijpje net onder het oppervlak van de melk.

Draai de kan. Als het stomen begint, ontstaat er een werveling.

Laat de stoom door je lichaam trekken.

Maak een whirlpool. Je weet dat het klaar is als je de kan 1 seconde niet kunt aanraken zonder je hand te verbranden.

Als je klaar bent, maak je de toverstaf schoon.

Tik met de kan op het aanrecht om van de grote bubbels af te komen.

Wervel de kruik om al het schuim op te nemen.

Giet het!

Vind je het stomen van melk met een espressomachine te tijdrovend of moeilijk, dan kun je overwegen om een automatische melkopschuimer aan te schaffen.

Tips:

  • Gebruik koude melk
  • Als uw espressomachine een pannarello-staafje heeft, raad ik u aan deze te verwijderen. Hoewel het oefening vereist, is het eindresultaat beter.