Hoe Dun Te Snijden Zonder Een Mandoline? Eenvoudige Checklist

Om een mandoline te vervangen, kunt u een dunschiller, een kaasschaaf, een keukenmachine of een scherp mes gebruiken om de klus te klaren.

Hoewel een mandoline-snijder een erg handig hulpmiddel in de keuken kan zijn, kan het ook gevaarlijk en ingewikkeld zijn.

Er zijn talloze verhalen over chef-koks en thuiskoks die zichzelf per ongeluk snijden en snijden terwijl ze een van deze gebruiken.

En hoewel het altijd wordt aanbevolen om een vingerbeschermer of handschoen te gebruiken bij het gebruik van een mandoline, kan het soms worden vergeten of lastig zijn om aan te trekken, wat kan leiden tot ongelukken in de keuken.

Daarom zijn veel mensen op zoek naar verschillende manieren om ingrediënten dun te snijden zonder er een te gebruiken.

En in dit artikel ga je dieper in op een aantal verschillende tools en methoden die je kunt gebruiken om dit doel te bereiken in het comfort van je eigen keuken.

Lees verder voor meer informatie

Een Dunschiller Gebruiken

Dit is de eenvoudigste manier om dun te snijden zonder mandoline.

Het zal niet lang duren om er een te vinden, aangezien de meeste mensen er al een hebben.

Je kunt een dunschiller gebruiken om ingrediënten in dunne plakjes te snijden door deze in je dominante hand te houden en het ingrediënt in de niet-dominante hand. Schil vervolgens de groente met stevige druk van je hand.

En als je eenmaal een kant van de groente hebt afgesneden, kun je ze plat op een snijplank leggen voor een veiligere basis.

Met deze methode kunt u de plakjes voedsel zo dun mogelijk krijgen en kunnen ze voor vrijwel elk ingrediënt worden gebruikt.

Gebruik Een Kaasschaaf

Je hebt geen dunschiller nodig, maar je kunt op dezelfde manier een kaasplanner gebruiken om vergelijkbare resultaten te krijgen.

Hoewel het eruit ziet als een spatel met een gat, kan deze tool worden gebruikt om groenten in dunne plakjes te snijden.

U kunt een kaasschaafmachine gebruiken door de groente eenvoudig op een snijplank te leggen. Vervolgens moet u de groente op zijn plaats houden met een vork en vervolgens de schaafmachine door de groente halen.

Deze methode is het beste voor lange en magere groenten zoals courgette, wortelen en komkommers.

Gebruik Een Keukenmachine

Met een keukenmachine kun je snel groenten snijden als je het snel moet doen.

De meeste voedselverwerkers die tegenwoordig op de markt zijn, hebben ten minste één snijhulpstuk. Andere modellen hebben een paar verschillende snijmachines, zodat u de gewenste dikte kunt selecteren.

Dikkere plakjes zullen dunnere plakjes opleveren. Dikkere opzetstukken produceren dikkere plakken.

Deze methode is eenvoudig: bevestig het snijgedeelte aan uw keukenmachine, zet hem aan en voer uw ingrediënten door de bovenkant.

Helaas krijgt u met deze methode uw ingrediënten niet zo dun of zo fijn als met een dunschiller/kaasschaafmachine. Het kan ze echter wel minimaal een centimeter dik maken, wat voldoende is voor salades en andere recepten.

Dit is geweldig als je van plan bent een hele reeks ingrediënten te snijden en er niet te veel moeite voor wilt doen.

Een Scherp Mes Gebruiken

Tot slot, als geen van de bovengenoemde gereedschappen in uw keuken beschikbaar is, kunt u altijd uw vertrouwde koksmes gebruiken om de taak te voltooien.

Dit vereist wat meer werk en het slijpen van je mes, maar je zult in staat zijn om de dunne plakjes te evenaren die je kunt maken met een gewone snijmachine.

Je hebt meer controle over het eindproduct als je het mes stevig vasthoudt.

Deze methode werkt het beste voor wortelgroenten en andere vreemd gevormde ingrediënten die u in dunne plakjes wilt snijden.

Wat Is Een Mandoline?

Een mandoline is een keukenhulpmiddel waarmee je snel en gemakkelijk voedsel kunt snijden.

Je kunt het gebruiken om voedsel in verschillende diktes te snijden.

Wat Zijn De Toepassingen Van Een Mandoline?

Een mandoline kan worden gebruikt voor het snijden van groenten en fruit, maar ook voor het maken van Julienne- en fritesreepjes.

Wat Zijn De Verschillende Soorten Mesjes Op De Mesjes Van Een Mandoline?

Er zijn verschillende soorten messen op een mandoline, waaronder een V-vormig mes voor het snijden van fruit en groenten, een raspmes om dunne reepjes te maken en een juliennemes om voedsel in dunne reepjes te snijden.

Hoe Gebruik Ik Een Mandoline Veilig?

Als u een mandoline gebruikt, zorg er dan voor dat u het voedsel stevig vasthoudt en uw vingers uit de buurt van de messen houdt.

Om uw handen tegen de messen te beschermen, moet u ervoor zorgen dat u de beschermkap gebruikt die bij uw mandoline is geleverd.

Kan Ik Een Mandoline Ook Voor Andere Dingen Gebruiken?

Je kunt ook een mandoline gebruiken om wafelfrietjes, chips en andere soorten friet te maken.

Hoeveel Kost Een Mandoline?

Een mandoline van goede kwaliteit kan zo laag zijn als

Conclusie

Om dunne plakjes te maken heb je geen mandoline nodig.

Deze methoden kunnen zelfs veiliger zijn voor veel mensen die dunne plakjes en mooie maaltijden in de keuken proberen te maken.

Maak je geen zorgen als je geen mandoline hebt en een salade of chips wilt maken of een koolsalade wilt maken tijdens het avondeten.

Zolang je een van deze gereedschappen in je keukengereedschapsset hebt, kun je je ingrediënten gemakkelijk snijden zoals jij ze wilt!