Curtido Versus Kimchi. Is Curtido Of Kimchi Beter?

Als je van Aziatisch eten houdt, moet je kimchi, het Koreaanse nationale gerecht, geprobeerd of gehoord hebben. Maar als je uit Amerika komt, heb je inderdaad de beroemde neef van Kimchi Curtido gezien.

Mensen zijn gefascineerd door kimchi en curtido. Maar weet je echt wat kimchi is en curtido? Curtido is een neef van Kimchi.

Welke is het beste voor jou? Dit artikel beantwoordt deze vragen en geeft aanvullende informatie.

Wat Is Kimchi?

Kimchi, het traditionele gerecht van Zuid-Korea, staat bekend als een pittig en gefermenteerd bijgerecht met augurk. Volgens gegevens is het rijk aan geschiedenis die teruggaat tot de Drie Koninkrijken van Korea (37 v.Chr. 7 CE).

De kenmerkende rode kleur van de kimchi verscheen echter pas in de 16e eeuw. De lekkerste Kimchi-recepten zijn al generaties lang doorgegeven. Sommige zijn zelfs aangepast aan de groenten.

Ondanks dat het de nationale delicatesse is, varieert de smaak van regio tot regio in Zuid-Korea, met meer dan 200 variaties. Naast de hoofdingrediënten (napakool en zout), voegen verschillende gebieden meer stoffen toe om hun unieke smaak te creëren volgens de interesses van de bewoners.

Jeonju voegt bijvoorbeeld vissaus toe aan het gerecht om de smaak en het aroma te versterken, terwijl Jeollanam-do gele Corvina en botervis toevoegt om die van hen te specialiseren.

Het is niet alleen populair in Zuid-Korea, maar heeft zich ook snel verspreid over Azië en de rest van de wereld. Veel mensen, zelfs degenen die niet dol zijn op Koreaans eten, kennen de symbolische kimchi nog steeds. Omdat het een manier van leven is in Korea.

Volgens een recent onderzoek consumeert 95% van de Koreanen dagelijks kimchi. Dit is ongeveer 2 miljoen ton per jaar. Kimchi is een hoofdingrediënt in veel Koreaanse gerechten, zoals ramen, kimbap en dumplings, evenals gebakken rijst en gebakken rijst. Dit ontwikkelde land is een grote fan van kimchi en heeft zelfs een festival om het te vieren. Het meest recente festival vond plaats van 20-22 november.

Wat Is Curtido?

Zoals u wellicht weet, is curtido zo populair dat het in andere landen verschillende namen heeft. Het is ook bekend als ingelegde koolsalade in Duitsland en zuurkool elders in het Engels. Sommige mensen noemden het zelfs Spaanse Kimchi vanwege hun gelijkenis, wat veel liefhebbers van eten in de war bracht.

Het is een licht gefermenteerd gerecht dat gemaakt is van een combinatie van verschillende groenten. Trouwens, volgens de interesse van de koks, kunnen ze citroensap toevoegen om de zure smaak te verbeteren of jalapenos, pepers om het pittiger te maken. Koks moeten voorzichtig zijn met de hoeveelheid ingrediënten en groenten die ze gebruiken om tegenstrijdige smaken te vermijden.

Hoewel het enorme variaties heeft, is het meestal fris, schoon, knapperig en verslavend. Wat meer is, als het is gemaakt van kool, denk aan alles wat je zou kunnen doen om kool te serveren, en je zult een uitstekende combinatie krijgen. Het zou geweldig zijn met taco’s en burrito’s, evenals sandwiches, soepen, soepen en pupusas.

Overeenkomsten

Het is niet willekeurig dat curtido een neefrecept van kimchi wordt genoemd. Beide kunnen op veel verschillende manieren naast elkaar worden gebruikt. Curtido en kimchi zijn geweldige opties voor bijgerechten met een unieke zure smaak om andere maaltijden te verbeteren. Dat komt omdat het fermentatieproces 1 tot 5 dagen duurt (idealiter 2 of 3), waardoor deze unieke zure smaak ontstaat die je niet mag vergeten.

Ten tweede raden artsen en voedingsdeskundigen altijd aan deze twee te consumeren omdat ze uitstekende bronnen zijn van heilzame stoffen zoals bètacaroteen, antioxidanten, vitamine A, vitamine K, enz. Bovendien verkleint regelmatig gebruik de kans op beschadiging door ernstige gezondheidsproblemen zoals kanker, hart-en vaatziekten en verbetert het spijsverteringsstelsel. Wat meer is, ze zijn zelfs opgenomen in de lijst van lijners met een laag caloriegehalte.

Last but not least kun je na verwerking tot enkele maanden van deze gerechten genieten als het zo lang duurt. Gebruik schone eetstokjes of lepels om ervoor te zorgen dat ze direct klaar zijn voor gebruik. Om de smaak te behouden en rotten te voorkomen, kun je ze bovendien het beste in de koelkast bewaren.

Verschillen

Geschiedenis & Oorsprong

Het eerste en eenvoudige verschil hier is hun oorsprong. Kimchi is een Koreaans bijgerecht dat pittig is en gemaakt is met gefermenteerde groenten. Curtido kan ook worden gebruikt als een relish, of een volledige traditionele maaltijd gemaakt met groenten uit El Salvador.

Curtido, een Midden-Amerikaans neefrecept voor Koreaanse Kimchi, wordt verondersteld veel overeenkomsten te hebben die door veel mensen kunnen worden verward.

Niemand kan echter weten welke eerder verscheen. De andere heeft, in tegenstelling tot de voor de hand liggende geschiedenis van Kimchi, geen gegevens. Liefhebbers van eten weten alleen dat beide lang geleden zijn geïntroduceerd, waardoor ze een nationaal gerecht zijn dat het land met trots vertegenwoordigt.

populariteit

Beide voedingsmiddelen zijn bekend in hun respectieve landen, maar de populariteit van elk voedsel is enorm verschillend. In het geval van kimchi kreeg deze specifieke maaltijd vooral in Azië een reputatie, aangezien Korea een van de meest ontwikkelde en invloedrijke landen is. Anders is curtido meer bekend met Midden-Amerikaanse landen.

Recept Smaak

Een ander opmerkelijk verschil dat u misschien opmerkt bij het eten van deze twee gerechten, is hun smaak.

Ten eerste zijn velen het erover eens dat Kimchi pittiger is, hoewel verschillende koks hun eigen voorkeuren kunnen ontwikkelen. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat Koreanen de voorkeur geven aan pittige smaken. Liefhebbers van lekker eten zullen ook onder de indruk zijn van de hete smaak van andere gerechten met Koreaanse symbolen, zoals tteokbokki en chikin. Aan de andere kant kan curtido pittig worden gemaakt door de smaak van jalapeno, niet die van rode pepervlokken, aan de groenten toe te voegen.

Ten tweede is kool of soms radijs het hoofdingrediënt in kimchi. Curtido heeft echter meer nodig. Regelmatig is curtido de combinatie van groene kool, ui, wortel, paprika en oregano. De mix van verschillende ingrediënten maakt curtido na een lange periode knapperig, terwijl kool van kimchi vrij zacht is.

Fermentatiemethoden (Hoe Verschillend Worden Ze Gefermenteerd?)

Zoals je wellicht weet, zijn de recepten voor het bereiden van curtido makkelijker dan kimchi.

Je kunt het gebruiken om je geraspte groenten eenvoudig te combineren met gedroogde oregano, of Mexicaanse oregano, en veel grof gemalen koosjer zout. Breng na de rustperiode van 30 minuten je mengsel over in schone potten en bewaar ze minimaal 24 uur in de koelkast. Experts raden aan om 2 tot 4 dagen te wachten voor de beste smaak.

Kimchi vereist echter meer tijd en moeite. Het toevoegen van zout aan de kool, het afgieten, het maken van de kruidenpasta, het mengen van kool en de kruidenpasta, het fermenteren op kamertemperatuur, enz. zijn verschillende basisstappen die u moet uitvoeren.

Deze video laat zien hoe je zelfgemaakte kimchi maakt.

Waarvan Zou Een Chef-kok Kiezen Om Meer Van Te Gebruiken?

Dit hangt echt af van de gerechten die de chef in zijn/haar keuken wil bereiden.

Beide soorten groenten zijn echter enorm populair. Kimchi is iets populairder.

Afsluiten

Na het aandachtig lezen van dit artikel kun je deze beroemde gerechten vergelijken en bepalen welke het beste bij jou past. Vergeet niet kennis te nemen van onze gemakkelijke maar nuttige tips en kennis voor het maken van uw eigen curtido, kimchi.